3 січня 2013 р.

Жіночи образи роману "Герой нашого часу"



Жіночу вроду оспівували поети всіх часів. Про красу душі жінки написало мало людей. Про проблеми та страждання в житті жінки творів виявилося ще менше. М.Ю. Лермонтову у своєму романі «Герой нашого часу» вдалося показати з різних сторін абсолютно різних жінок. Такими є Бела, Мері та Віра.

Образ Пєчоріна у романі «Герой нашого часу»



Роман «Герой нашого часу» Михайло Юрійович Лермонтов написав у післядекабристську епоху. Спроби змін, помилки, повстання – усе це зачепило розуми тодішніх молодих людей. Як наслідок, Григорій Пєчорін є відображенням людей того часу чи, як сказав сам автор, Григорій «это портрет, составленный из пороков всего нашего поколения, в полном их развитии".

Уроки Печоріна: чи актуальні вони сьогодні?



Я вважаю, якщо хочеш просто почитати й не думати про прочитане, то треба брати сучасну літературу накштал І. Карпи, К. Вільмонт тощо. Якщо ж хочеться поринути в захопливі події, зустрітися із непересічними особистостями, то варто читати серйозну літературу, яка перевірена часом. Отже, зараз мова піде про представника такої літератури. Якщо точніше, то про роман М. Лермонтова «Герой нашого часу».

Новий рік, нове життя?

Ось уже й третій день нового 2013 року. Звісно, усім забити на твори та цей блог. Виявляється, що найпопулярнішим твором у блозі є  "Сродна праця - це найсолодша в світі річ", за ним простують моральні уроки Мольєра й замикає трійцю твір-опис вулиці. Ну, що ж, варто ще раз перевірити ці твори й виправити помилки, раз вони такі популярні. Удачі, учні, в цьому році!